1.03.2013

#1 The Casual Vacancy

 
 Boek 1; The Casual Vacancy

Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen...

In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?


Ik weet niet zeker of ik dit boek nou echt leuk vond, of niet. De stijl van het boek stond me niet helemaal aan, aangezien het las alsof je een god was, die gedurende een week alles kan zien, wat er gebeurt in een klein saai dorpje. Al is dit wel een klein saai ongelukkig dorpje.
Ik vond de spanning in the Harry Potter boeken altijd heel erg goed, maar het is duidelijk dat spanning niet een van de hoofddoelen van dit verhaal was voor J.K. Rowling.

In het algemeen vond ik de humor voor een typisch kalm Engels dorpje wel erg leuk, aangezien de dood van een, achteraf blijkend, zeer belangrijk persoon voor totale chaos zorgt. Helaas vond ik hele verhaal een beetje kalm en tam, maar ik hou dan ook van spanning en sensatie. Ik geef het dan ook een 3/5.

I really don't know if I like the book or I don't. The books reads as if you are a god, that can see everything what happens in a really boring vilage during a month, though it is a really unfortunate village. I liked the excitement in the Harry Potter books, but it is clear that excitement was not the goal of J.K. Rowling for this book. 

Overall I did like the humour for a typical calm English village, where the death of an important person creathes pure chaos, but the complete story was too calm for me. I would give it a 3/5.


0 reacties:

Een reactie posten