1.15.2013

Budget dinner

Het leukste aan koken vind ik het samen vervolgens lekker opeten met een heleboel vriendinnen. Helaas ben ik nog steeds een student en blijf ik dat ook nog wel even, dus leef vaak op budget ;-) . Gelukkig is het ook mogelijk om een heel erg lekker 3-gangen-menu te maken, zonder er veel voor kwijt te zijn.

Dus hierbij een heerlijk 3-gangen-menu voor minder dan 5 euro per persoon!

 The nicest thing of cooking is eating together afterwards with a lot af friends. Unfortunately, I'm just a student, I have to live on a budget. But lucky for me and you, it's possible to cook a three course dinner, without spending much money.

So here you have a budget thee course dinner, for less than 5 euro's per person. 


Voorgerecht: Italiaanse Crostini

Kijk hier voor het recept. Een tip hierbij is: koop de huismerk tapenade bij AH, hartstikke lekker, maar wel heel erg goedkoop!

Hoofdgerecht: Groentelasagne

Kijk hier voor het recept. Koken zonder vlees is altijd erg goedkoop. Bij deze lekkere lasagne waren de kastanje champignons een heerlijke vervanging!

Nagerecht: Frambozen trifle 

Dit heerlijke toetje kwam in mijn eigen 'kookboekje', door Sanne van WeAreMIXTBloggers en is altijd lekker, of het nou zomer of winter is.

Koop verse frambozen (of bevroren fruit van de AH), Hangop, Bastognekoeken en poedersuiker. Mix ongeveer de helft van de frambozen tot een gelei en voeg hier poedersuiker aan toe. Dit is om ervoor te zorgen dat het niet te zuur is, dit is dus geheel naar eigen smaak. Stamp de bastognekoeken tot kruimels. 
Voeg vervolgens zelf laagjes toe naar eigen inzicht. Tada! Een heerlijk, maar goedkoop nagerecht.

Dit alles koste bij mijn 3-gangen-diner maar 26,70 euro voor 8 personen! Dit komt neer op ongeveer 3,35 euro pp. Op die manier kunnen er zelfs nog heerlijke flessen wijn bij worden gekocht.

Tip: zoek bij AH.nl/recepten naar 'budget', op die manier vind je nog meer heerlijke, maar goedkope gerechten.



1 reacties:

  1. Erg lekkere recepten! Vooral de frambozen trifle lijkt me heerlijk :)

    x http://beautysparklesss.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen